Com eliminar les termites subterrànies?

Una de les patologies més habituals de la fusta és la presencia d’insectes xilògrafs. Les termites ataquen qualsevol element de fusta provocant la pèrdua de massa i de resistència, fet que en alguns casos pot arribar a ser crític.

El tractament Sentri-Tech Sempre Activa actua sobre la termita subterrània. Aquests insectes xilògrafs s’alimenten de la fusta morta, especialment en zones boscoses, però el problema es planteja quan apareixen en habitatges o altres edificis.

Les termites subterrànies acostumen a construir el seu niu sota una soca morta, a uns  2-3m de fondària, des d’on construeixen diferents carrils en totes direccions. Et termiter pot estar a a una distancia de 50, 100 metres o fins i tot 400 metres. Quan troben fusta humida a la superfície (un tronc podrit, un marc de porta, un graó d’escala, etc.) inicien l’atac.

Les termites mengen sobretot la part tova de la fusta (albura) i deixen la majoria de vegades no toquen la part més dura (duramen).  Quan realitzen el seu atac, conserven una fina pel·lícula superficial, per impedir tant l’entrada de llum exterior com la pèrdua d’humitat de l’interior de la zona de consum, el que suposaria el ressecament del seu exo-esquelet i la mort en poques hores.

Sentri-Tech Sempre Activa és un sistema de control de plagues que consisteix en la col·locació d’estacions de control. Aquests esquers contenen un compost de cel·lulosa d’alta densitat amb IGR, un producte inhibidor del creixement i bloquejador de la proteïna quitina, que impedeix que les termites duguin a terme les mudes necessàries per arribar a la seva fase adulta.

grafic termita

En un habitatge del Maresme es va realitzar una instal·lació del sistema Sentri-Tech Sempre Activa perquè s’havia detectat la presencia de termita activa i diferents camins termitics en parets i terres.

Es va realitzar la instal·lació en diversos punts de l’habitatge, tant interiors com a la part exterior enjardinada. Des de la primera revisió es va detectar el consum en diferents punts de control i es va procedir a la substitució de l’esquer. Aproximadament un any desprès de la instal·lació de sistema Sentri-Tech Sempre Activa, la colònia de tèrmits ja estava eliminada.

Durant 5 anys des de la seva instal·lació del tractament es manté la vigilància de les estacions per assegurar l’eliminació de la colònia amb visites trimestrals durant el primer any, i semestrals o anuals durant la resta dels anys.

Etiquetado , , , , , . Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *